فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 96 (دی 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/24
  • تعداد عناوین: 15
|
  • حکیمه آل رضا، نادیا بنی هاشم *، صدیقه اسماعیل زاده، محمد علی روپانی، رضیه ایزدی، صدیقه قاسمی صفحات 2-7
    سابقه و هدف

    روش های بیهوشی برای برداشت تخمک ممکن است بر روی نتایج و میزان موفقیت روش های کمک باروری اثرات نامطلوبی داشته باشند. این مطالعه با هدف مقایسه دو روش بیهوشی پروپوفول- آلفنتانیل با پروپوفول- رمی فنتانیل بر روی نتایج روش های کمک باروری، طول ریکاوری، رضایت بیماران و عوارض بعد از بیهوشی صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه 102 زن کاندیدا استخراج تخمک مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. بیهوشی عمومی در گروه رمی فنتانیل، با رمی فنتانیل- پروپوفول و در گروه آلفنتانیل، با آلفنتانیل- پروپوفول صورت گرفت. تعداد تخمک های جمع آوری شده، بارور شده، بارداری موفق، همودینامیک بیماران، طول ریکاوری و عوارض پس از بیهوشی بررسی و ثبت گردید.

    یافته ها

    میزان تخمک های استخراج شده، انتقال یافته، بارداری موفق در دو گروه برابر بود. میزان باروی تخمک در گروه رمی فنتانیل از گروه فنتانیل بیشتر بود (01/0=p). بیماران در گروه رمی فنتانیل ریکاوری سریع تری نسبت به گروه آلفنتانیل داشتند (01/0=p). تغییرات همودینامیک، رضایت بیماران و عوارض پس از بیهوشی در دو گروه مشابه بود.

    استنتاج

    علی رغم ریکاوری کوتاه تر رمی فنتانیل- پروپوفول، به نظر می رسد پروپوفول- رمی فنتانیل و پروپوفول-آلفنتانیل هر دو روش های بیهوشی مناسبی برای استخراج تخمک در بیماران تحت روش های کمک باروری باشند.

    کلیدواژگان: رمی فنتانیل، آلفنتانیل، روش کمک باروری، لقاح، بارداری موفق
  • ایرج محمدی، حسین رجبی، مجید پولادیان، مهدی صادقی، علیرضا شیرازی صفحات 9-20
    سابقه و هدف
    حرکت بیمار طی تصویربرداری اسپکت پرفیوژن میوکارد می تواند باعث بروز آرتیفکت در تصاویر بازسازی شده شود و به نوبه خود می تواند روی تشخیص کلینیکی تاثیر بگذارد. هدف این تحقیق ارائه روشی برای تشخیص و تصحیح حرکت قلب با استفاده از داده های حاصل از سیستم تصویربرداری است.
    مواد و روش ها
    کمی سازی حرکت قلب با استفاده از مدل سازی منحنی های چند جمله ای بر بردارهای یک بعدی متناظر با فریم های تصویربرداری در پروفایل مجموع یابی شده انجام شد. برای ارزیابی روش، چشمه های فیزیکی و فانتوم NCAT در اوایل، اواسط و اواخر داده برداری به میزان 1، 2 و3 پیکسل جابه جا شدند. مقادیر پهنای کامل در نصف ارتفاع ماکزیمم (FWHM) و ماکزیمم شمارش موجود در تصویر بازسازی شده چشمه های فیزیکی و هم چنین ماکزیمم شمارش در دیواره عضله میوکارد در نمای 360 درجه برحسب منظر دید از محور قلب، قبل و پس از تصحیح حرکت نسبت به حالت بدون حرکت مقایسه شدند.
    یافته ها
    بسته به شدت و زمان وقوع حرکت، FWHM چشمه نقطه ای از 56/5 درصد تا 49/37 درصد نسبت به حالت بدون حرکت تغییر کرد در حالی که تغییر نسبی FWHM این چشمه پس از تصحیح حرکت از 8/0 درصد تا 84/1 درصد بوده است. این مقادیر برای ماکزیمم شمارش در تصویر بازسازی شده چشمه نقطه ای از 91/1 درصد تا 33/21 درصد بود که پس از تصحیح حرکت به 13/0 درصد تا 76/0 درصد کاهش یافت. مقادیر اخیر برای چشمه گسترده از 09/1 درصد تا 76/21 درصد بود که پس از تصحیح حرکت به 06/0 درصد تا 45/0 درصد کاهش یافت. هم چنین نتایج نشان داد که توزیع اکتیویته در دیواره عضله میوکارد در تصویر تصحیح شده به مقدار واقعی در تصویر قبل از اعمال حرکت نزدیک است درحالی که این مقدار در تصویر بازسازی شده که در آن، طی تصویربرداری حرکت رخ داده، به طور قابل ملاحظه ای با مقدار واقعی اختلاف دارد.
    استنتاج
    با روش پیشنهادی ما حرکت قلب در تصویربرداری اسپکت، با استفاده از داده های حاصل از سیستم تصویربرداری و به روش مدل سازی منحنی چندجمله ای محاسبه می شود و بدین ترتیب آرتیفکت ناشی از حرکت تصحیح می شود تا از تفسیر اشتباه ناشی از آرتیفکت حرکتی جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: اسپکت قلب، آرتیفکت حرکتی، مدل سازی منحنی چند جمله ای، آشکارسازی حرکت
  • عبدالرسول نامجو، سید مرتضی صدری، محمود رفیعیان، کوروش اشرفی، نجمه شاهین فرد، رویا انصاری سامانی، فاطمه موسوی اضماره صفحات 22-29
    سابقه و هدف
    افزایش روز افزون مقاومت آنتی بیوتیک ها و عوارض جانبی آن ها توجه به داروهای گیاهی و مواد ضد میکروبی طبیعی را برای مقابله با عفونت ها و یا مهار عوارض جانبی داروهای سنتتیک بیشتر نموده است. در این پروژه ضمن بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره گیاه سیاهدانه، عوارض مسمومیت کلیوی جنتامایسین، تاثیرسیاهدانه بر مسمومیت کلیوی ناشی از جنتامایسین و همچنین اثراث مصرف توام جنتامایسین و سیاهدانه در درمان عفونت ادراری ناشی از باکتری اشریشیاکلی در خرگوش مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    به منظور انجام این تحقیق تجربی، تعداد 36 سر خرگوش نر نیوزلندی به طور تصادفی به 7 گروه جنتامایسین- باکتری، سیاهدانه- باکتری، سیاهدانه- جنتامایسین- باکتری، باکتری تنها، سیاهدانه- جنتامایسین، جنتامایسین و گروه شاهد تقسیم و پس از ده روز تجویز دارو یا پلاسبو، نمونه های کلیه برای آزمایشات هیستوپاتولوژیک جمع آوری و اثرات نفروتوکسیک جنتامایسین و همچنین اثرات حفاظتی سیاهدانه بر روی کلیه مورد بررسی قرار گرفت. اثر ضد باکتری عصاره، با انجام آزمایشات برون تنی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و مقادیر حداقل غلظت مهارکننده رشد و حداقل غلظت کشندگی باکتری عصاره سیاهدانه به دست آمد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقدار نیتروژن اوره، کراتینین ادرار و خون در گروه دریافت کننده باکتری نسبت به گروه کنترل افزایش یافته بود (05/0>p) این تغییرات بیوشیمیایی در گروه دریافت کننده باکتری- سیاهدانه نسبت به گروه باکتری کاهش یافته بود (05/0>p). در بررسی های هیستوپاتولو‍ژی بافت کلیه، نکروز توبولار حاد گروه های باکتری و جنتامایسین- باکتری بیشتراز گروه سیاهدانه- باکتری و در گروه سیاهدانه- جنتامایسین- باکتری نکروز توبولار خفیف مشاهده شد.
    استنتاج
    با توجه به نتایج فوق، سیاهدانه علاوه بر اثر ضد باکتریایی علیه اشریشیاکلی، از عوارض مسمومیت کلیوی جنتامایسین جلوگیری می کند. از این رو ممکن است بتوان آن را به عنوان جانشین یا همراه جنتامایسین مطرح نمود.
    کلیدواژگان: عصاره سیاهدانه، جنتامایسین، خرگوش، عفونت ادراری مسمومیت کلیوی، هیستوپاتولوژی
  • ابراهیم نصیری، رضا نصیری، سهراب پاداشی، هوشنگ اکبری، حسین باباتبار صفحات 31-39
    سابقه و هدف
    احیای قلبی ریوی پایه یک نفره، یک حلقه مهمی از زنجیره بقای مصدومان دچار ایست قلبی می باشد. هدف از مطالعه مقایسه احیای قلبی ریوی اولیه در پوزیشن های استاندارد و بالای سر همراه با تنفس دهان و دهان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع Cross-over (متقاطع) می باشد. صد نفر از دانشجویان پس از گذراندن دوره احیای قلبی ریوی پایه بر مبنای دستورالعمل احیای قلبی ریوی پایه، به مدت دو دقیقه روی مانکن استاندارد احیای قلبی ریوی را در یکی از تکنیک های استاندارد و یا بالای سر انجام دادند. تعداد ماساژ خارجی قلب و تنفس با استفاده از ساعت ثانیه شمار توسط پژوهشگران اندازه گیری و در فرم جمع آوری داده ها ثبت شد.. نتایج بر مبنای شاخص های میانگین و انحراف معیار در بین دو گروه و در مرحله اول و مرحله پایانی و با استفاده از آزمون مناسب پارامتر یک و نان پارامتر یک برای مقایسه متغیرهای کمی وکیفی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان می دهد 45 نفر (45 درصد) زن و 55 نفر (55 درصد) آنان مرد بوده اند. نتایج مطالعه نشان داد که میانگین تعداد ماساژ خارجی قلب 5 /22 ± 6/170 در کنار در مقابل 1/21 ± 6/176 در بالای سر (056/0=p). و تعداد تنفس 1/2 ± 10 در مقابل 1/2 ± 2/10 در بالای سر بود 402/0p< میزان ماساژ خارجی قلب که به صورت نادرست انجام گرفته بود در روش استاندارد برابر 31 درصد و در روش بالای سر برابر 24 درصد مشاهده گردید (368/0=p).
    استنتاج
    تعداد ماساژ خارجی قلب و تهویه با تنفس دهان به دهان با روش بدون وسیله در بالای سر، جایگزین مناسبی در مقایسه با روش استاندارد می باشد.
    کلیدواژگان: تنفس دهان به دهان، احیای قلبی ریوی، احیای قلبی در روش بالای سر، احیای استاندارد، احیای یک نفره
  • طیبه سمیعی زاده طوسی، ندا محمدی نیا، منیژه سرشتی صفحات 41-48
    سابقه و هدف
    زایمان واقعه ای است که اثرات روانی اجتماعی واحساسی شدیدی بر مادر دارد و زمینه سلامت یا بیماری زنان را در دوره زندگی شان فراهم می کند. تنها گذاشتن زائو در محیط های زایمانی باعث اضطراب، مادر و تحمل عوارض ناشی ازآن برسیر زایمان می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر حضور همراه بر میزان اضطراب، طی زایمان مادران نخست زا و بررسی مشکلات کاربرد این مداخله در بخش زایمان بیمارستان ایرانشهر از دیدگاه ماماها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کار آزمایی بالینی است که در سال 1389 بر روی 210 مادر نخست زای 35-18 ساله با حاملگی بیش از 37 هفته، تک قلو، بدون سابقه زایمان، اتساع 3 سانتی متر دهانه رحم، و عدم تمایل به سزارین انتخابی از جمعیت خانم های نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان ایران ایران شهرکه با گزینش تصادفی در دو گروه 105 نفری با همراه و بدون همراه قرار گرفتند انجام شد. دوگروه از اتساع 3 سانتی متر دهانه رحم در مرحله اول زایمان پذیرش شده و در ابتدای پذیرش پرسشنامه اشپیل برگرجهت سنجش میزان اضطراب موقعیتی آنان تکمیل گردید، سپس مجددا میزان اضطراب در اتساع 6-8 سانتی متر دهانه رحم اندازه گیری شد. در گروه مورد، یک همراه خانم از بستگان یا دوستان زائو، به دلخواه خود و تمایل مادر از بدو ورود تا یک ساعت پس از زایمان درکنار زائو بوده، وی را تشویق، دلداری و نوازش می کرد. مراقبت های مامایی برای دو گروه یکسان بود و فرم مشاهده زایمان و نظر سنجی از ماما و سایر اطلاعات مر بوطه توسط پرسشگرتکمیل شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss وآزمون های آماری تی مستقل، تی زوج وکای دو انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که دو گروه از نظر خصوصیات دموگرافیک، سن حاملگی، وزن جنین و میزان اضطراب بدو ورود از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشتند. میزان اضطراب موقعیتی طی زایمان (اتساع 6-8 دهانه رحم) به طور معنی داری (0001/0p=) در گروه مورد از گروه شاهد کمتر بود (9/43 در برابر 4/51). هم چنین میزان اضطراب طی زایمان در گروه شاهد نسبت به ابتدای پذیرش به طور معنی داری افزایش یافت (6/44 در بدو ورود در برابر4/51 طی زایمان) در حالی که در گروه مورد اضطراب طی زایمان تفاوت معنی داری نسبت به بدو ورود وجود نداشت (5/44 در بدو ورود در برابر 9/43 در طی زایمان). از دیدگاه ماماها میزان ایجاد اغتشاش همراه در بخش زایمان 3/14 درصد و 9/81 درصد موارد حضور همراه کمک کننده بیان شده بود. میزان دخالت همراه در دستورات پزشک 8/23 درصد بود.
    استنتاج
    حمایت روانی اجتماعی توسط همراه زن در طی زایمان روش کم هزینه و مفید جهت کاهش اضطراب مادران نخست زا می باشد و می توان قوانین سخت ومحکم بیمارستان ها در مورد حضور همراه در اتاق زایمان را بهبود بخشید، زیرا موجب افزایش میزان رضایت عامل زایمان شده و از دیدگاه ماماها ایجاد اغتشاش و مداخلات منفی همراه طی زایمان اندک و قابل چشم پوشی است
    کلیدواژگان: همراه، زایمان، اضطراب، نخست زا
  • محمدرضا حق شناس، عطیه عسگری، فرهنگ بابامحمودی، محمدصادق رضایی، احمد تبریزی، شهربانو نان دوست صفحات 50-57
    سابقه و هدف
    بیماری آنفلوانزا یک عفونت حاد تنفسی است که سالیانه 5 تا 15 درصد از جمعیت را آلوده می کند. ویروس آنفلوانزا نوع A دارای ساب تایپ های متعددی است که نوع A/H1N1 آن اولین بار در سال 2009 گزارش شده و ایجاد بیماری شدیدتری نسبت به سایر تایپ ها می کند. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی ویروس آنفلوانزای A/H1N1 در نمونه های بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی در شهرهای مختلف استان مازندران طی سال های 1390-1388 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده و جامعه مورد مطالعه شامل بیماران با علایم آنفلوانزا مراجعه کننده به مراکز درمانی استان مازندران طی سال های 1390-1388 بوده که با استفاده از تست Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 1363 بیمار با علایم آنفلوانزا، 572 نفر (97/41 درصد) مرد و 791 نفر (03/58 درصد) زن بوده اند که بیشترین بیماران در گروه سنی 30-21 سال (25 درصد) قرار داشتند. کل نمونه هایی دارای علایم آنفلوانزا، 205 مورد (04/15 درصد) آنفلوانزای A/H1N1 داشتند که 94 نفر (85/45 درصد) از بیماران مرد و 111 نفر (15/54 درصد) از بیماران زن بوده اند که 5 نفر (44/2 درصد) جان خودشان را از دست دادند.
    استنتاج
    ویروس های آنفلوانزای نوع A ویروسی ناپایداری هستند که هر ساله تایپ های جدیدی از این نوع پدید می آید که خصوصیات متفاوتی را دارا می باشند در نتیجه برای ایجاد ایمنی بر علیه تایپ های جدید بایستی از واکسن های جدید و همچنین از داروهای مناسب استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، عفونت حاد تنفسی، آنفلوانزا A، H1N1
  • منیژه کدخدایی الیادرانی، علی محمد ملک عسکر، مراد رستمی، محمد آبرومند، علیرضا خیراله صفحات 59-69
    سابقه و هدف
    نیتریک اکسید (NO) از طریق نیتریک اکسید سنتاز (NOS) و از ال- آرژینین تولید شده و در پروسه های فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی متعددی از سیستم های بیولوژیکی نقش دارد. در این بررسی، فعالیت های کینتیکی NOS جدا شده از کلیه گوسفند مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    با استفاده از تکنیک های هموژنیزاسیون، رسوب توسط سولفات آمونیوم و کروماتوگرافی ستونی روی DEAE-32سلولز و''2، ''5-ADP-آگاروز، آنزیم NOS از 500 گرم از بافت کلیه گوسفند، جدا و خالص سازی شد. در هر مرحله از روند خالص سازی این آنزیم، مقدار پروتئین و فعالیت آن با استفاده از روش های برادفورد و گریس بررسی شد.
    یافته ها
    در این بررسی، وزن ملکولی NOS کلیه گوسفند در الکتروفورزSDS-PAGE، 54 کیلو دالتون بود. فعالیت ویژه، 6/0 واحد بر میلی گرم پروتئین و بازده خالص سازی آن نیز 9/0 درصد (خلوص نسبی 20 برابر) به دست آمد. pH و دمای اپتیم این آنزیم نیز به ترتیب 4/7 و 30 درجه سانتیگراد به دست آمد و انکوباسیون پروتئین نشان داد که در محدوده دمایی 10 تا 30 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه، آنزیم پایدار می باشد. در غلظت 75 میکرو مول از سوبسترای ال-آرژینین، بیشترین فعالیت NOS مشاهده شد. Vmax و Km آنزیم به ترتیب 250 نانو مول در دقیقه در میلی گرم پروتئین و 32/5 میکرومول به دست آمد.
    استنتاج
    نزیم NOS از کلیه گوسفند با خلوص نسبی 20 برابر خالص سازی شد و دمای اپتیمم، pH، غلظت مناسب سوبسترا، Vmax و Km آن به ترتیب 30 درجه سانتیگراد، 4/7، 75 میکرومول، 250 نانو مول در دقیقه در میلی گرم پروتئین و 32/5 میکرومول به دست آمد.
    کلیدواژگان: نیتریک اکسید سنتاز (NOS)، فعالیت کینتیکی، گوسفند، کلیه
  • مرتضی دارابی نیا، مرتضی نجفی اسفاد صفحات 71-78
    سابقه و هدف
    در سال 1978، کنوانسیون منطقه ای کویت با هدف محافظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس، بین کشورهای منطقه منعقد گردید. منطقه ای که کشورهای ایران، عربستان، کویت، عراق، امارات متحده عربی و قطر، نفت تولیدی خود را از این دریای نیمه بسته صادر می نمایند. از آنجایی که در کنوانسیون مذکور کشورهای امضاء کننده متعهد شده اند کلیه اقدامات لازم را برای جلوگیری و یا کاستن از آلودگی محیط زیست در منطقه دریایی خلیج فارس به عمل آورند، این مطالعه با هدف بررسی عملکرد آن کنوانسیون در جهت محافظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مقادیر آلودگی، زمان و اثرات آن در آب های خلیج فارس با استفاده از آمارهای ماخوذ از منآبع رسمی مورد بررسی قرار گرفت. در خصوص ریزش مواد نفتی به آب های خلیج فارس، آلودگی مذکور به تناسب مقدار تولید نفت در خلیج فارس مورد ارزیابی واقع و سپس با همین تناسب در مقایسه با مدت مشابه در سطح جهانی مورد سنجش قرار گرفت که ابتدا منتج به ترسیم دو نمودار جداگانه به تفکیک، در خلیج فارس و سطح جهان گردید. نمودار سوم حاصل تلفیق دو نمودار قبلی و نشانگر مقادیر افزایش یا کاهش با استفاده از نرم افزار Microsoft office 2007 می باشد. و سپس تحلیل نهایی با استفاده از داده های مذکور به عمل آمد.
    یافته ها
    باستثناء سال های 1983 و 1991 مقدار آلودگی در خلیج فارس چه از نظر تعداد حوادث منتهی به آلودگی و چه از لحاظ حجم ریزش مواد نفتی و آلودگی آب، مقادیر پایین تری از میانگین آلودگی درسطح جهانی را نشان می دهد. به نحوی که از سال 1987 که سال تصویب کنوانسیون کویت می باشد تا سال 1982 و از سال 1984 لغایت سال1990، میانگین سطح آلودگی در مقایسه با سطح جهانی و متناسب با 40 درصد استخراج نفت جهان از منطقه خلیج فارس، سیر نزولی را نشان می دهد. اما بروز دو جنگ بزرگ در خلیج فارس، افزایش آلودگی را مجموعا به رقم 63/63 درصد نسبت به میانگین جهانی رساند.
    استنتاج
    کنوانسیون منطقه ای کویت به هنگام بروز جنگ و درگیری نظامی درخلیج فارس که هشت کشور ساحلی آن حدود 40 درصد تولید نفت خام دنیا را برعهده داشته و روزانه نزدیک به 20 میلیون بشکه نفت صادر می نمایند از عمل به تکالیف خود ناتوان بوده و در صورتی که به تاسیسات نفتی، اسکله ها و نفتکش ها حملاتی صورت گیرد، طرح عملیات اضطراری برای کنترل و مهار آلودگی به دلیل گستردگی فاجعه و نظامی بودن منطقه عملا کارایی خود را از دست می دهد. لذا پیشنهاد مطروحه این است که با اصلاح پروتکل کنوانسیون کویت و یا تنضیم پروتکل جداگانه، کشورهای عضو متعهد گردند به هنگام بروز جنگ از مورد هدف قرار دادن تاسیسات نفتی یکدیگر خودداری و یا در صورت حمله به تاسیسات نفتی، دخالت فوری عملیات اضطراری برای مهار آلودگی را به رسمیت شناخته و با آن همکاری نمایند.
    کلیدواژگان: کنوانسیون منطقه ای کویت، آلودگی نفتی خلیج فارس، حفاظت از محیط زیست دریایی
  • ایران داودی، افشین صلاحیان، فاطمه ویسی صفحات 79-87
    سابقه و هدف
    مدل های شناختی بر نقش ترس از ارزیابی منفی در اضطراب اجتماعی تاکید دارند. اخیرا ترس از ارزیابی مثبت، به عنوان یک مولفه شناختی دیگر در اضطراب اجتماعی مطرح گردیده است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه این سازه جدید و اضطراب اجتماعی با کنترل ترس از ارزیابی منفی بود.
    مواد و روش ها
    نمونه های پژوهش 176 (88 دختر و 88 پسر) دانشجوی کارشناسی دانشگاه شهید چمران می باشند که با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه های اضطراب اجتماعی و ترس از ارزیابی مثبت را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از همبستگی بین ترس از ارزیابی مثبت با «اضطراب اجتماعی» و مولفه «خودپنداشت اجتماعی» ناشی از آن است، اما همبستگی آن با ترس از ارزیابی منفی و مولفه «علایم اضطراب» معنی دار نیست. نتایج سه رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که ترس از ارزیابی مثبت پس از کنترل ترس از ارزیابی منفی بخش معنی داری از واریانس «اضطراب اجتماعی» و «خودپنداشت اجتماعی» را تبیین می نماید اما نقش آن در پیش بینی «علایم اضطراب» معنی دار نیست. تمایز دو سازه در تحلیل عوامل اکتشافی نیز با بارگذاری ماده های ترس از ارزیابی مثبت و ترس از ارزیابی منفی روی دو عامل جداگانه آشکار شد.
    استنتاج
    به نظر می رسد که ترس از ارزیابی مثبت در اضطراب اجتماعی نقشی مستقل از ترس از ارزیابی منفی ایفاء می کند و این دو سازه احتمالا با انواع متفاوتی از علایم اضطرابی مرتبط هستند.کاربرد یافته ها در مدل پردازی و درمان اضطراب اجتماعی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، ترس از ارزیابی مثبت، ترس از ارزیابی منفی
  • عبدالرضا مشروفه، علیرضا ریاحی بختیاری*، محمد پورکاظمی صفحات 89-96
    سابقه و هدف

    آلودگی به فلزات یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. در سراسر جهان، ماهیان خاویاری یک منبع مهم تامین غذا و ایجاد اشتغال و درآمد می باشند. در پژوهش حاضر، غلظت کادمیوم، نیکل، وانادیوم و روی در بافت های خوراکی و غیر خوراکی دو گونه، فیل ماهی (Huso huso) و ازون برون (Acipenser stellatus) جمع آوری شده از حوضه جنوبی دریای خزر در بهار سال 1390 انجام شد. همچنین ریسک ناشی از مصرف عضله این ماهیان برای انسان نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    نمونه های دو گونه ماهیان خاویاری، فیل ماهی (4n=)، ازون برون (8n=) را از مراکز مهم صید ماهیان خاویاری بخش جنوبی دریای خزر واقع در استان های گیلان و گلستان جمع آوری گردیده و تا آنالیز شیمیایی در فریزر در دمای oC20- درجه سانتی گراد نگهداری شدند. اندازه گیری میزان غلظت فلز روی با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی با شعله مدل (Shimadzu، AA-670) و غلظت کادمیوم، نیکل و وانادیوم با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی مجهز به سیستم گرافیتی مدل (Shimadzu، AA-670G) تعیین گردید.

    یافته ها

    بالاترین غلظت فلزات کادمیوم، وانادیوم و نیکل (به ترتیب 32/0 ± 70/1، 23/0 ± 87/0 و 44/1 ± 71/2 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در بافت کبد ماهی ازون برون و بیشترین غلظت فلز روی (87/51 ± 26/182 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در قلب فیل ماهی است (05/0p<). کمترین غلظت فلزات روی و کادمیوم (به ترتیب 90/4 ± 82/16 و 002/0 ± 006/0 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در عضله ازون برون و کمترین غلظت فلزات نیکل و وانادیوم (02/0 ± 08/0 و 03/0 ± 17/0 میکروگرم بر گرم وزن خشک) به ترتیب در قلب ازون برون و قلب فیل ماهی مشاهده گردید (05/0p<).

    استنتاج

    میانگین غلظت کادمیوم، وانادیوم و روی از حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان کشاورزی، ماهیگیری و غذایی انگلستان MAFF (2000) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پایین تر می باشد. حد استاندارد فلزات کادمیوم، وانادیوم و روی به ترتیب 2/0، 5/0 و 50 میکروگرم بر گرم می باشد. بنابراین به دلیل پایین بودن غلظت های به دست آمده از حد مجاز، مصرف عضله این ماهیان خطری جدی برای سلامتی مصرف کنندگان نخواهد داشت.

    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، ازون برون، فیل ماهی، فلزات، دریای خزر
  • محبوبه شیرزاد، فاطمه اسپهبدی، مژگان تیمورزاده بابلی، محمد عابدی سماکوش، علیرضا خلیلیان صفحات 98-103
    سابقه و هدف
    یکی از عوارض شایع حضور کاتتر در بیماران همودیالیزی عفونت بوده که روش های مختلفی برای پیشگیری از آن ذکر شده است. این مطالعه با هدف مقایسه اثر بلوک هپارین- آنتی بیوتیک با هپارین بر پیشگیری از عفونت کاتترهای دولومینه در بیماران همودیالیزی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور، بیمارانی که از طریق کاتتر دولومینه تحت همودیالیز قرار داشتند، به طور تصادفی در دو گروه A (دریافت کننده بلوک هپارین) و B (دریافت کننده بلوک هپارین به علاوه آنتی بیوتیک) قرار گرفتند. هر گروه شامل 61 بیمار بود و بر اساس وجود یا عدم ریسک فاکتورها همسان شدند. بروز هر کدام از علایم چهار گانه تب، لرز (به شرط نبودن منشاء بارز دیگری برای عفونت) قرمزی محل کاتتر و ترشح چرکی از محل کاتتر به معنی عفونت به عنوان پیامد مورد نظر تلقی شد. آنتی بیوتیک مورد استفاده سفازولین با دوز mg/dl 5 و هپارین با دوز IU/ml 2500 بوده است.
    یافته ها
    میانگین سنی در گروه A 34/17 ± 12/57 سال و در گروه B 64/19 ± 61/57 سال بوده است (088/0=p) در مجموع 22 نفر (36 درصد) از گروه A و 11 نفر (18 درصد) از گروه B دچار عفونت شدند (02/0=p).
    استنتاج
    انجام بلوک هپارین به علاوه سفازولین موجب کاهش قابل توجهی در میزان عفونت کاتتر دولومینه همودیالیزی گردید. به این ترتیب به نظر می رسد انجام بلوک هپارین- سفازولین در پیشگیری از عفونت کاتتر دولومینه دیالیزی روشی مقرون به صرفه باشد.
    کلیدواژگان: بلوک هپارین، آنتی بیوتیک، عفونت، همودیالیز
  • حسن صیامیان، آزیتا بالاغفاری، کبری علیگلبندی، سیده فرشته رضانژاد، مریم شریفی نیک، افسانه شهرابی، زینب قاضی زاده صفحات 106-113
    سابقه و هدف
    مهم ترین عامل موثر در تعلیم و تربیت دانشجویان و تحقق اهداف آموزشی، اساتید هستند. شناخت ویژگی های استاد خوب موجب ارتقاء کیفیت آموزش خواهد شد لذا مراکز آموزش عالی جهت تعیین ویژگی های استاد خوب از روش های گوناگونی استفاده می کنند. یکی از این روش ها که امروزه کاربرد زیادی دارد جویا شدن نظر دانشجویان است. در این راستا مطالعه حاضر به بررسی دیدگاه دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خصوص ویژگی های یک استاد خوب پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی در نیمه دوم سال تحصیلی 91-1390 در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. نظرات 160 نفر از دانشجویان مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه، حاوی مشخصات جمعیت شناختی و عوامل موثر بر ارزشیابی استاد شامل دانش پژوهی (7 سوال)، روش تدریس (11 سوال)، شخصیت فردی (17 سوال) و توانایی در ارتباط (10 سوال) انجام و پس از جمع آوری، توسط آزمون های آماری آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد مهم ترین خصوصیات استاد خوب از دیدگاه دانشجویان به ترتیب فن بیان و رعایت مهارت های تدریس، سن، تسلط استاد بر درس، علاقه مندی به تدریس و انتقادپذیری و استفاده از فناوری اطلاعات می باشد. هم چنین آمادگی برای کمک به رفع اشکال دانشجویان، ارتباط صمیمی با دانشجویان، علاقه مندی به پژوهش، انجام کارهای مشترک پژوهشی و در دسترس بودن استاد از کم اهمیت ترین ویژگی هایی است که یک استاد خوب باید داشته باشد. هم چنین نتایج نشان می دهد دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر به حیطه روش تدریس اهمیت می دهند و اهمیت سه حیطه دیگر اختلاف معنی داری را نشان نمی دهد.
    استنتاج
    با توجه به یافته ها، فن بیان و مهارت تدریس و تسلط علمی استاد از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در ارزشیابی اساتید است. لذا لازم است به منظور جذب اساتید به موارد تسلط علمی، فن بیان و علاقه استاد به تدریس توجه کافی مبذول و پس از جذب در طول خدمت با برگزاری کارگاه های روش تدریس و شیوه های برقراری ارتباط موثر با دانشجو موجبات بهبود عملکرد اساتید و در نتیجه کیفیت آموزش را فراهم نمود. هم چنین به نظر می رسد علاوه بر توانمندی علمی، شخصیت فردی استاد نیز می تواند در افزایش انگیزه دانشجویان و در نهایت ارتقاء کیفیت آموزش موثر باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، استاد خوب، دیدگاه دانشجویان
  • حسن افتخار اردبیلی، فرشته خطی دیز آبادی*، عزیزالله باطبی، داود شجاعی زاده، جمشید یزدانی چراتی صفحات 115-125
    سابقه و هدف

    پدیده سالمندی، تغییرات زیستی بیولوژیکی، همراه با کاهش توان زندگی و قابلیت انطباق فرد در برابر تغییر و تحولات ناگهانی می باشد. سالمندان در معرض تهدیدات بالقوه ای به دلیل ناتوانی های جسمی و ذهنی قرار می گیرند و در موارد زیادی استقلال فردی شان مورد تهدید قرار می گیرد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با نقص شناختی و عملکردی در سالمندان صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 360 سالمند 65 سال و بالاتر که حداقل از یک بیماری مزمن رنج می بردند، به روش نمونه گیری طبقه بندی خوشه ایدو مرحله ای انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بودکه به صورت مصاحبه حضوری جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نقص (Impairment) در فعالیت های روزانه زندگی 69/1 ± 15/1 و میانگین نقص در فعالیت های ابزاری زندگی 78/2 ± 68/4 بوده است. 2/12 درصداز سالمندان مبتلا به نقص شناختی شدید بودند. نقص در فعالیت های ADL (Activity of Daily living) و (Instramental Activities of Daily) IADL، نقص شناختی (Cognitive impairment) و بیماری های مزمن گزارش شده با جنس، کفایت درآمد، سن و سطح تحصیلات سالمند ارتباط آماری معنی داری داشت (05/0p<).

    استنتاج

    بر اساس یافته های فوق، متغیرهای جمعیت شناحتی نقش به سزایی در تعیین سطح کم توانی سالمند ایفاء می نماید. لذا باید با تدوین برنامه های اصولی و کاربردی جهت تعدیل و به حداقل رساندن اثرات این متغیرها و کمک به گروه های در معرض خطر به حفظ هرچه بیشتر استقلال این عزیزان کمک نمود.

    کلیدواژگان: سالمند، نقص شناختی، نقص فعالیت ابزاری، نقص فعالیت روزمره، بیماری مزمن
  • فرشته شاهچراغی، سامان نوبری، پرویز وحدانی، جلال مجدیان، محمد مهدی اصلانی صفحات 124-129
    بوتولیسم بیماری مهلکی است که از طریق توکسین بوتولینوم تولید شده توسط باکتری بی هوازی، گرم مثبت و اسپوردار کلستریدیوم بوتولینوم که به وفور در طبیعت یافت می شود، ایجاد می گردد. در این مقاله، بوتولیسم غذایی ایجاد شده در 2 نفر از اعضای یک خانواده به علت مصرف پنیر محلی شرح داده شده است. بیماران با علایم مشابه ضعف عضلانی شدید، پتوز و اختلال در بلع به مرکز درمانی مراجعه نمودند. تشخیص اولیه میاستنی گراویس بود اما پس از درمان دارویی صورت گرفته، هیچ گونه بهبودی در بیماران مشاهده نشد. در نهایت پنیر محلی مصرفی توسط بیماران، به بخش میکروب شناسی انستیتو پاستور ایران ارسال و بیماران به بیمارستان لقمان در تهران جهت معاینات دقیق تر اعزام شدند. تشخیص توکسین بوتولیسم به روش تزریق به موش و با مجاور سازی با آنتی توکسین های اختصاصی تیپ های A، B و E انجام شد. پس از انجام آزمایشات اختصاصی توکسین بوتولینوم تیپ A در نمونه پنیر محلی شناسایی گردید و علت بروز بیماری در خانواده مذکور، بیماری بوتولیسم ناشی از مصرف پنیر کیسه ای آلوده به توکسین A کلستریدیوم بوتولینوم تشخیص داده شد. پس از درمان با آنتی توکسین، بیماران به طور کامل بهبود یافتند.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم بوتولینوم، توکسین بوتولینوم تیپ A، پنیر محلی
  • مریم نباتی، احمد بابایی، راژان پیران صفحات 134-137
    دریچه میترال دودهانه (DOMV) یک آنومالی نادر است که اولین بار توسط گرین فلد (Green field) معرفی شد. از آن زمان تا به حال، بیش از 200 مورد گزارش شده است. در این آنومالی دریچه میترال با یک آنولوس و دو دهانه به بطن چپ باز می شود. ما یک مورد نادر دریچه میترال دو دهانه همراه با تنگی شدید را در یک خانم 22 ساله معرفی می کنیم که از تنگی نفس درحد متوسط شکایت داشت. در اکوی ترانس توراسیک، دریچه میترال دارای دو دهانه بود که با کورداها و عضلات پاپیلری حمایت می شدند. اکوی داپلررنگی، تنگی شدید دریچه میترال را نشان داد. آنومالی های مادرزادی دیگر مشاهده نشد. اکو ترانس توراسیک و ترانس ازوفاژیال برای بررسی آناتومی و عملکرد دریچه دراین بیماری مادرزادی مفید می باشند.
    کلیدواژگان: دریچه میترال دو دهانه، تنگی دریچه میترال
|
  • Hakimeh Al Reza, Nadia Bani Hashem, Sedigheh Esmaeel Zadeh, Mohhamadali Roupani, Raziyeh Ezadi, Sadigheh Ghasemi Pages 2-7

    Background and

    Purpose

    General anesthesia for oocyte retrieval may interfere with outcomes and success rate of assisted reproductive technology. This study was performed to compare the outcomes of assisted reproductive technology in women regarding recovery time, patient satisfaction and postoperative side effects using remifentanil-propofol and alfentanil-propofol.

    Materials And Methods

    We studied 102 women who were scheduled for oocyte retrieval. The patients were randomly allocated into two groups. General anesthesia was performed with remifentanil-propofol (group I) or alfentanil-propofol (group II). The numbers of oocytes collated, fertilized, transferal and pregnancy rate were recorded. Hemodynamic variables, patient satisfaction, recovery time and side effects were also recorded.

    Results

    There were no significant differences in oocytes collected and pregnancy rates between the two groups. But fertilization was significantly higher in remifentanil-propofol group (P= 0.01). The recovery of patients in remifentanil-propofol was significantly rapid (P= 0.01). Intraoperative hemodynamic parameters, postoperative satisfaction and side effects were found to be similar in both groups.

    Conclusion

    Remifentanil-propofol is of great benefit in providing an earlier recovery, however, both remifentanil-propofol and alfentanil-propofol regimens are suitable for oocyte retrieval.

    Keywords: Remifentanil, alfentanil, assisted reproductive techniques (ART), fertility, pregnancy rate
  • Iraj Mohammadi, Hossein Rajabi, Majid Pouladian, Mahdi Sadeghi, Alireza Shirazi Pages 9-20
    Background and
    Purpose
    Patient motion during myocardial perfusion SPECT can produce artifacts in reconstructed images which might affect clinical diagnosis. This paper attempts to present a new approach for the detection and correction of cardiac motion utilizing the data obtained during the imaging process.
    Materials And Methods
    Our method quantifies motion through polynomial curves modeling onto the 1D vectors corresponding to image frames obtained in summed profiles. To evaluate our method, physical sources and NCAT phantom were intentionally moved 1, 2 and 3 pixels at early, mid and late stages of data acquisition. The full width at half maximum (FWHM) values, the maximum count in the reconstructed image of physical sources, and maximum count in the myocardial wall in 360o view from cardiac perspective were compared with motion-free condition before and after motion correction.
    Results
    Depending on the amount of motion and time of motion occurrence, the FWHM of point source changed from 5.56% to 37.49% compared to the motion-free condition while the relative change of FWHM for these sources changed from 0.8% to 1.84% after correction. The observed changes for maximum count in reconstructed images of point sources were from 1.91% - 21.33% which decreased to 0.13%-0.76% after motion correction. The corresponding changes for extended sources were 1.09%- 21.76% which reduced to 0.06%-0.45% after applying motion correction. In addition, the results showed that the distribution of radioactivity in the cardiac wall for the corrected image are very similar to the real values while the same values in the reconstructed image significantly differed from the original in which motion occurred during imaging.
    Conclusion
    Our method detected and corrected cardiac motion during SPECT imaging through curve fitting of a polynomial onto the 1D vector values corresponding to image frames. Therefore, image misinterpretation can be avoided by correcting motion artifacts.
    Keywords: Cardiac SPECT, motion artifact, polynomial curve modeling, motion detection
  • Abdolrasoul Namjoo, Seyed Morteza Sadri, Mahmoud Rafeian, Kooroush Ashrafi, Najmeh Shahin Fard, Rouya Ansari Samani, Fatemeh Moosavi Azmareh Pages 22-29
    Background and
    Purpose
    The antibiotics’ side effects and microbial resistance have increased the need for natural antimicrobial agents in treating infections. This study aimed to investigate the antimicrobial effects of Nigella sativa extract and its possible nephrotoxicity compared with gentamicin. The effect of N. sativa on gentamicin induced renal toxicity and its synergistic effect were evaluated on urinary tract infection caused by Ecoli in rabbits.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 36 male New Zealand rabbits were designated into seven groups: gentamicin-bacteria, N. sativa-bacteria, N. sativa-gentamicin-bacteria, N. sativa-gentamicin, bacteria, gentamicin and control groups. The animals were anesthetized after ten days of treatment, and the kidney specimens were collated for histopathological examination. The nephrotoxic effects of gentamicin and protective effects of N. sativa on kidney were studied. Antibacterial effects of the extracts were evaluated with laboratory tests and the MBC and MIC values were obtained for N. sativa.
    Results
    The level of urea nitrogen and creatinine in urine increased in bacteria group compared to control group (P<0.05). But, they decreased in bacteria- N. sativa group compared with the bacterial group (P<0.05). Histopathological examination of kidney tissue showed that renal lesions in bacterial and, bacteria- gentamicin groups (ATN) were more than N. sativa -bacteria and bacteria-gentamycin- N. sativa (minor necrosis) groups.
    Conclusion
    According to the results, N. sativa in addition to antibacterial effect against E. coli, can prevent the nephrotoxic effects of gentamicin. Therefore, it may be considered as an alternative, or in combination with gentamicin.
    Keywords: Nigella sativa extract, gentamicin, rabbit, urinary infection, nephrotoxicity, histopathology
  • Ebrahim Nasiri, Reza Nasiri, Sohrab Padashi, Houshang Akbari, Hossein Babatabar Pages 31-39
    Background and
    Purpose
    One person cardiopulmonary resuscitation (CPR) has a significant role in the survival of cardiac arrest victims. In this study, two techniques of single-rescuer CPR and over-the-head CPR with mouth-to-mouth ventilation were compared.
    Materials And Methods
    This crossover study was carried out among 100 medical students who were previously trained in CPR. They performed regular single-rescuer CPR and chest compressions on manikins. The numbers of mouth-to-mouth ventilation and chest compressions were recorded during a 2-min CPR. The data was analyzed using parametric and non-parametric tests.
    Results
    The participants included 45 female and 55 male. The mean number of correct chest compression was 17.06 ± 22.5 while this number was 176.6 ± 21.1 for over-the- head CPR (P<0.053). The numbers of correct ventilations and over-the-head CPR were 10 ± 2.1 and 10.2 ± 2.1, respectively (P<0.402). Incorrect chest compression was found to be 31% but it was 24% in over the head CPR (P= 0.368).
    Conclusion
    This study verified over-the-head CPR without ambo bag as an effective alternative standard technique when performing one person CPR.
    Keywords: Mouth, to, mouth ventilation, CPR, standard CPR, over, the, head CPR, single rescuer
  • Teyebeh Sameei Zadeh Toosi, Neda Mohammadinia, Manijeh Sereshti Pages 41-48
    Background and
    Purpose
    Child birth is the most emotional experience of women that influences their health state throughout life. Being alone in labor suites, results in high anxiety level and complications among mothers. This study aimed at evaluating the effects of psychosocial support during labor provided by a female relative on anxiety level of primiparous women and midwives’ points of view regarding this intervention in Iran hospital, Iranshahr.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was conducted in 210 primiparous women attending Iranshahr hospital, 2010. The subjects were aged between 18-35 years old, at 37 weeks gestational age who were carrying a single fetus and cervical dilatation (> 3 cm) with no indication for elective caesarean section. They were randomly assigned into experimental (n=105) and control groups (n=105). Spielberger's State Anxiety Inventory was used to record the anxiety score in admission time and in 6-8 cm dilation of cervix. All subjects received similar midwifery helps, however, women in experimental group were accompanied by a female relative until one hour after birth and the mothers in the control group received routine care. Midwives’ points of view were also recorded regarding the intervention. To analyze the data independent t-test, paired t-test, and x2 test were used.
    Results
    There was no significant difference between the two groups regarding demographic features, gestational age, fetal weight and state anxiety score. Mother's anxiety score on 6-8 cm dilation was significantly lower in intervention group (43.9%) while this score was 51.4% in control group (P<0.05). The anxiety score increased significantly in control group during labor (51.4%) compared with that in admission time (44.6%), (P<0.05). But no significant difference was found in the state anxiety score during labor and admission time among experimental group (44.5% and 43.9%, respectively). Midwives’ rate of satisfaction with the intervention was 81.9%, disturbance made by companions in delivery room was 14.3%, and interfering with physician orders was 23.8%.
    Conclusion
    Psychosocial support by female companion is a low cost and useful way to decrease anxiety of primiparous mother during labor. This intervention also increases satisfaction of midwives.
    Keywords: Labor, anxiety, companionship, primipara
  • Mohammad Reza Haghshenas, Atiyeh Asgari, Farhang Babamahmoodi, Mohammad Sadegh Rezai, Ahmad Tabrizee, Shahrbanoo Nandoost Pages 50-57
    Background and
    Purpose
    Influenza is a respiratory infection that annually affects 5-15% of the global population. Influenza A/H1N1 is the most virulent human pathogens that results in a more severe disease and was first reported in 2009. The aim of this study was to investigate the epidemiology of influenza A/H1N1 in patients referring to several hospitals in North of Iran during 2009-2011.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was done on patients with symptoms of influenza using Real-Time PCR analysis.
    Results
    The patients included 572 (41.97%) male and 791 (58.03%) female. The prevalence of influenza A/H1N1 was seen more in patients aged 21-30 (25%) years. In this study, 205 patients (15.4%) were diagnosed with influenza A/H1N1 including 94 (54.85%) male and 111 (54.15%) female. Influenza A/H1N1-associated death was seen in five patients (2.44%).
    Conclusion
    Influenza A viruses are constantly evolving by mutation or by reassortment. The influenza virus evolves rapidly, and new strains quickly replace the older once, therefore, new vaccines should be developed for immunization against new strains of influenza.
    Keywords: Influenza A, severe disease, influenza A, H1N1, swine flu
  • Manizheh Kadkhodaei Elyaderani, Ali Mohammad Malek Askar, Morad Rostami, Mohammad Aberomand, Alireza Khirollah Pages 59-69
    Background and
    Purpose
    Nitric oxide (NO) is produced by nitric oxide synthase (NOS) from L-arginine and has an important role in a variety of physiological and pathological processes in biological systems. In this study, kinetic activities of isolated NOS were evaluated from sheep kidney.
    Materials And Methods
    In this reasearch homogenization, ammonium sulfate precipitation and column chromatography on DEAE-32 Cellulose and 2', 5'-ADP-agarose of 500 grams of sheep kidney were used to purify isolated nitric oxide. In all steps of purification process the amount of protein and its activity was assayed using Bradford and Griess reactions.
    Results
    The molecular weight of sheep kidney on SDS-PAGE electrophoresis was 54 KD. Specific activity was 0.6 units/mg protein and recovery of purification was 0.9% (relative purity was 20 times more). Optimum temperature and pH were 30˚C and 7.4 and incubation of purified enzyme at thermal interval of 10 to 30˚C for 15 minute showed a stable enzyme activity. At 75 μM concentration of L-arginine substrate, the highest level of NOS activity was seen. The Vmax and Km of enzyme were 250 nmol/min/mg protein and 5.32 M, respectively.
    Conclusion
    NOS enzyme from sheep kidney was purified with relative purity of 20 times and their optimum temperature, pH, suitable substrate concentration, Vmax and Km were 30˚C, 7.4, 75 μM, 250 nmol/min/mg proteins and 5.32 µmol, respectively.
    Keywords: Nitric oxide synthase (NOS), kinetic activity, sheep, kidney
  • Morteza Darabinia, Morteza Nagafi Asfad Pages 71-78
    Background and
    Purpose
    In 1978, the Kuwait Regional Convention for Co-operation on Protection of the Marine Environment from Pollution was signed between the countries of the region. Iran, Saudi Arabia, Kuwait, Iraq, United Arab Emirates, and Qatar are exporting their petroleum from this semi-enclosed sea. According to the convention signatory countries pledged to take all necessary actions to prevent or reduce environmental pollution. This study aimed to investigate the role of this convention on the protection of marine environment in the Persian Gulf.
    Materials And Methods
    In this study, levels of pollution and their effects on the Persian Gulf were investigated using the data from official sources. This investigation was done based on the production of oil in the Persian Gulf then it was compared with marine pollution in the world. The data was analyzed using statistical software.
    Results
    The level of oil pollutants including oil spills were less compared with that of the world, however, in 1983 and 1991, the amount of pollution in the Persian Gulf was found to be higher. From 1978 (the year that Kuwait Convention was adopted) until 1982, and from 1984 until 1990, the average pollution rate declined compared to the global level. But the occurrence of two wars in the Persian Gulf increased the pollution rate to 63.63%.
    Conclusion
    Kuwait Regional Convention is incapable of taking appropriate actions if the oil facilities, docks and tankers are attacked. In fact emergency plans for protection of pollutants will lose their efficacy due to the extent of disaster. So it is suggested to amend the Kuwait convention protocol or by setting a separate protocol members should be plighted to refrain from attacking each other's oil installations in wars or to agree with emergency operations if these facilities are attacked.
    Keywords: Kuwait Regional Convention, Persian Gulf oil pollution, protection of marine environment
  • Iran Davoudi, Afshin Salahian, Fatemeh Veisy Pages 79-87
    Background and
    Purpose
    Cognitive theories propose that fear of negative evaluation (FNE) is the core feature of social anxiety disorder. Recently, fear of positive evaluation (FPE) has also been discussed as a cognitive component of social anxiety. The aim of the present study was to investigate the relationships between fear of positive evaluation and social anxiety by controlling FNE.
    Materials And Methods
    The participants included 176 students in Shahid Chamran University (88 males, 88 females) who were selected through multistage random sampling. The Social Anxiety Scale and the Fear of Positive Evaluation Scale were used to collate the data.
    Results
    The findings showed a positive correlation between FPE and social anxiety, its component and social self-concept, but no correlation was found between anxiety symptoms (AS) and FNE. Three hierarchical regressions indicated that FPE accounted for significant variance in social anxiety and social self-concept but it could not predict anxiety symptoms. An explorative factor analysis provided additional support for the distinction between FPE and FNE. All of the two scale items were loaded on separate factors.
    Conclusion
    FPE and FNE have distinct roles in social anxiety and are probably associated with different type of anxiety symptoms.
    Keywords: Fear of negative evaluation, fear of positive evaluation, social anxiety
  • Abdulreza Mashroofeh, Alireza Alireza Riyahi Bakhtiari, Mohammad Pourkazemi Pages 89-96

    Background and

    Purpose

    High concentrations of heavy metals have always been a major cause of contamination in aquatic ecosystem. Sturgeons are important sources of food and income throughout the world. In this study, concentrations of Cadmium, Vanadium, Nickel and Zinc (Cd, Ni, V and Zn) were examined in edible and inedible tissues of stellate sturgeon (Acipenser stellatus) and beluga (Huso huso) collected from coastal waters of the South Caspian Sea in spring, 2011. Also, the human health risk due to consumption of muscle tissue of stellate sturgeon and beluga were evaluated.

    Materials And Methods

    Two species of sturgeons, beluga (n = 4), stellate sturgeon (n = 8), were collected from two of the most important sturgeon fishery zones in Guilan and Golestan provinces and stored at -20°C before chemical analysis. Concentrations of Zn were measured by atomic absorption spectrophotometer using an air/acetylene flame (Shimadzu, AA-670, Kyoto, Japan). Concentrations of Cd, Ni and V were determined by graphite furnace atomic absorption spectrometer (Shimadzu, AA-670G, Kyoto, Japan).

    Results

    Stellate sturgeon liver showed the highest concentrations of Cd, Ni, V (1.70 ± 0.32, 0.87 ± 0.23 and 2.71 ± 1.44 µg/g dry weight, respectively) and highest concentrations of Zinc (182.26 ± 51.87 µg/g dry weight) in beluga heart (P<0.05). The lowest concentrations of Zn and Cd (16.82 ± 4.90 and 0.006 ± 0.002 µg/g dry weight, respectively) in stellate sturgeon and lowest concentrations of Ni and V (0.08 ± 0.02 and 0.17 ± 0.03 µg/g dry weight) were observed in stellate sturgeon heart and beluga heart, respectively (P<0.05).

    Conclusion

    The mean concentrations of Zn, Cd and V in caviar and muscle samples were lower than the permissible limits proposed by the United Kingdom's Ministry of Agriculture, Fisheries and Food (MAFF 2000) and World Health Organization (WHO). The guidelines for Cd, V and Zn are 0.2, 0.5 and 50 µg/g wet weight, respectively. The measured concentrations for these heavy metals are less than the published guidelines and do not constitute any threat to the human population that may consume these sturgeons obtained from the studied locations.

    Keywords: Risk Assessment, Stellate sturgeon, Beluga, metals, Caspian Sea
  • Mahboobeh Shirzad, Fatemeh Espahbodi, Mozhgan Teymurzadeh Baboli, Mohammad Abedi Samakoosh, Alireza Khalilian Pages 98-103
    Background and
    Purpose
    One of the most common complications of catheter in hemodialysis patients is infections and many methods have been proposed to prevent it. This study compared the effects of heparin lock-antibiotics and heparin to prevent infections in patients undergoing hemodialysis.
    Materials And Methods
    This single blind clinical trial included 122 patients who were randomly assigned to receive heparin lock (group A) or heparin-antibiotic lock (group B). The subjects in each group were matched for the presence or absence of risk factors. Occurrence of any of the four symptoms of fever, chills (if no other obvious source of infection was found), redness, purulent discharge was considered catheter-site infection. The medication regimens were cefazolin (5 mg/dl) and heparin 2500 IU/ml.
    Results
    The mean age of patients in Group A and B were 57.12 ± 17.34 and 57.61 ± 19.64 years, respectively (P= 0.088). The patients who developed infections included 22 (36%) patients in group A and 11 (18%) patients in group B (P= 0.02).
    Conclusion
    Heparin-cefazolin lock in group B considerably decreased the incidence of catheter infection. Therefore, it could be used as an effective method to prophylaxis of hemodialysis catheter infection.
    Keywords: Antibiotic, heparin lock, infection, hemodialysis
  • Hasan Siamian, Azita Bala Ghafari, Kobra Aligolbandi, Seyyede Fereshteh Seyyede Fereshteh Reza Nezhad, Maryam Sharifi Nick, Afsane Shahrabi, Zeynab Ghazi Zadeh Pages 106-113
    Background and
    Purpose
    University lecturers are of great importance in education and achieving desired objectives so, recognizing the characteristics of a good university lecturer can promote quality of education. Higher education centers have used many methods for defining these characteristics. One of the most common methods is considering the students’ viewpoints. This study was designed to determine the characteristics of a good university lecturer based on the students’ point of view in Mazandaran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted among 160 students in faculty of paramedics, Mazandaran University of Medical Sciences, 2012. To collect the data, a questionnaire including demographic variables and factors influencing the evaluation of university lecturer was used.
    Results
    According to the results the most important characteristics of a good university lecturer included rhetoric, efficient teaching skills, age, scientific expertise, interest in teaching, critical acceptance, and using information technology. The least important traits were solving students’ problems, friendly relationship with students, interest in research, doing joint research with students, and accessibility of lecturers. This study showed that, the concept of teaching methods was more important to female students but no significant differences were found between other dimensions among male and female students.
    Conclusion
    This research found rhetoric, efficient teaching skill, and scientific expertise of university lecturer as the most influential factors in their evaluation. Therefore, it is necessary to consider these factors when recruiting university lecturers. Afterwards, in-service training on teaching methods and effective communication methods should be provided to enhance status of education. Moreover, personal traits of university lectures can increase the students’ motivation.
    Keywords: Education, university lecturer, student
  • Hassan Eftekhar Ardebili Hassan Eftekhar Ardebili, Fereshteh Khatti Deizabadi, Azizollah Batebi, Davoud Shojaiezadeh, Jamshid Yazdani Cherati Pages 115-125

    Background and

    Purpose

    Aging is a series of biological changes that could result in loss of life ability and an elderly needs efficient copping skills to adapt the new situation. Old population is exposed to many potential threats due to mental and physical disabilities such as personal independence. This study was conducted to determine factors associated with functional and cognitive impairment.

    Materials And Methods

    This descriptive cross- sectional study was performed in 360 people >65 years of age using two stage cluster classification. The subjects were those who suffered at least from one chronic disease. A questionnaire and face to face interviews were applied to collect the data. To analyze the data statistical tests were applied.

    Results

    The average impairment in activities of daily living (ADL) was 1.15 ± 1.69, and the average impairment in instrumental activities of daily living (IADL) was 2.78 ± 4.68. Among the elderly 12.2% afflicted with sever cognitive impairment. ADL/IADL and cognitive impairments and reported chronic diseases had a significant correlation with gender, inadequate income, age, and educational level (P<0.05).

    Conclusion

    According to the findings, demographic variables highly affect the ability of old people. Therefore, more efforts are essential to modify these effects in endangered group in order to protect their independence.

    Keywords: Elderly, cognitive impairment, instrumental activity of daily living impairment, activity of daily living impairment, chronic disease
  • Fereshteh Shahcheraghi, Saman Nobari, Parviz Vahdani, Jalal Majdian, Mohammad Mehdi Aslani Pages 124-129
    Botulism is a serious disease caused by botulinum toxin produced by the Clostridium botulinum، an anaerobic، gram positive، spore forming bacillus which exists in environment. In this article، we describe the foodborne botulism due to consumption of locally made cheese in two members of a family. Patients attended a clinical center with myasthenia، ptosis and dysphagia. The preliminary diagnosis was myasthenia gravis. However، no improvement was seen in patients after drug therapy. Then، locally made cheese consumed by them was sent to the Microbiology department of Pasteur institute of Iran. In order to diagnose botulinum toxin، mouse injection was done intraperitoneally with prepared samples، alone or mixed with antitoxins A، B، and E. Type A toxin was detected in locally made cheese after specific laboratory testing. The patients received antitoxin and all the symptoms resolved.
    Keywords: Clostridium botulinum_Type A botulinum toxin_locally made cheese
  • Maryam Nabati, Ahmad Babaei, Razhan Piran Pages 134-137
    Double orifice mitral valve (DOMV) is an uncommon anomaly that was first described by Greenfield. Since then more than 200 cases have been reported. In this anomaly، mitral valve has a single fibrous annulus which opens with two openings into the left ventricle. We report a case of DOMV accompanied with severe stenosis in a 22-year old female who had complaints of moderate dyspnea. In transthoracic echo cardiography، mitral valve had two orifices which were supported by their chordate and papillary muscles. Color Doppler echo revealed severe mitral stenosis but no other congenital anomaly was demonstrated. Transthoracic echocardiography (TTE) and transesophageal echocardiography (TEE) are useful methods for determining anatomical and functional aspects of the mitral apparatus in this congenital disease.
    Keywords: Double orifice mitral valve, mitral stenosis